Ubikayu Rebus Cicah Sambal Penyet
Assalamualaikum dan salam sabtu
Selamat berhujung minggu untuk semuanya
Hari ni breakfast simple dimple je
Ubikayu dah korek petang semalam
Kiranya masih fresh mresh lah ni
Direbus dalam noxxa 3 minit
Dah siap!!!!
Sambal penyet ni kaknoor hanya kisarkan cilipadi putih, campurkan dengan tomato, bilis, dan bawang besar, semuanya agak-agak je, lepas tu tumis dengan minyak jagung campurkan dengan garam dan gula perang. Masak sampai sambal pecah minyak dah boleh makan dengan ubikayu ke, nasi goreng ke, atau untuk sambal nasi lemak versi pedas kaw-kaw ...
Sambil santai-santai luar rumah dengan angin sepoi-sepoi bahasa tu, alangkah NIKMATNYA walaupun hanya makan UBIKAYU REBUS kann!!!
SELAMAT BERISTIREHAT YA ADINDA - ADINDA SEMUA....
Ubikayu Rebus Cicah Sambal Penyet
Reviewed by Unknown
on
September 03, 2016
Rating:
WAH UBI KAYU FRESH DARI KEBUN NOOR SENDIRI SEDAPNYA DIMAKAN UBI REBUS DGN SAMBAL PENYET...
ReplyDeleteUbikayu baru korek pastu rehus mmg terlajak sedap P cicah pulak sambal penyet waduhhhhh
DeleteWah simple2 pun dah cukup mengenyangkan. ;)
ReplyDeleteSelera dulu2 Azwar layan je kann
DeleteMek tk prnh mkn dgn smbal. Biasa mkn dgn kelapa parut je. Pastu kdg tu mummy rebus dgn gula terus. Hihi. Kelantan style mmg manis lerr kk noor.
ReplyDeleteNetul tu Mek org kelantan mmg suka manis2 sebab itulah orang kelantan pun manis2 jugak kan hehehe
DeleteSaya kalau makan ubi rebus mmg suka makan dgn sambal cilipadi ni KN....mmg sodap weyh
ReplyDeleteKita geng Nom suka pedas2 mcm ni cilipadi terbaik ooooo
DeleteSaya kalau makan ubi rebus mmg suka makan dgn sambal cilipadi ni KN....mmg sodap weyh
ReplyDeleteSedap tu kak..Sambil santai-santai luar rumah dengan angin sepoi-sepoi bahasa tu, alangkah NIKMATNYA..haishh!!..Boleh bayang tau. Hehehe
ReplyDeleteKan Sue bayangkan je yg sedap2
DeletePasti akan dtg pun yg sedap jugak nnt ahahaha
ohh macam tu nak buat sambal penyet.. apapun sesekali makan ubi kayu rebus memang sedap..
ReplyDelete