Roti Bunga Telang, Dill & Cheese

Assalamua’laikum warahmatullah 
Selamat petang untuk semua nya
Mesti dah makan masa ni kan
Takpe lah resepi roti ni untuk esuk ya 
Bagi yang aktif didapur dan ada bunga telang hehe



Resepi ni mudah sangat sebab sengaja nak guna bunga telang yang banyak kat rumah kaknoor, lagipun banyak khasiat bunga telang ni, jadi biarlah pelbagaikan penggunaan nya disamping untuk memasak nasi kerabu ye dak! 



Kaknoor hanya sapukan planta kat atas roti, lepas tu letak bunga telang, susunlah ikut kreativiti sendiri, letakkan daun Dill lepas tu letak cheese cheddar parut ditempat yang kosong diantara bunga telang dan dill, kemudian air fryer je dalam 3 minit dengan suhu 175’ alhamdulillah roti bunga telang dah ready untuk dimakan..




Untuk yang suka manis boleh jugak letak sedikit susu manis sebelum letak bunga dan daun, jadi rasanya agak manis dan masin dan seimbanglah gitu, tapi kalau nak lebih sihat tak payahlah letak susu ok hehe..



Alhamdulillah laris kat rumah kaknoor buat roti macam ni sorang ambik satu, sorang dua, tukang masak pun tak dapat haha takpe tukang masak boleh buat baru kan, banyak ni bunga daun segala kat rumah, tukang masak happy semua makanan larisss..


Roti Bunga Telang, Dill & Cheese Roti Bunga Telang, Dill & Cheese Reviewed by Nooriah Abdullah on January 12, 2019 Rating: 5

7 comments

  1. Kak Noor memang kreatif....!
    Kak, nak ambil bunga telang sikit, pokok telang beakang dapun suami dah tebang huhuhuuu!

    ReplyDelete
  2. masa baca tajuk dana ingat akak buat roti ngn bunga talang rupanya jadikan bunga talang mcm pizza gitu... tak pernah dana mkn buang talang mcmni kak, selalu yg dh jadi pati je

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhh… cantik dan best idea kak noor

    ReplyDelete
  4. Rasa bunga telang ni macam mana kak noor?

    ReplyDelete
  5. Lama tak buat roti telur bunga telang.
    Good idea tambah dill kasi wangi dengan nampak lebih menarik.

    ReplyDelete