Pasta Bolognise Cara Ku
Assalamualaikum dan salam isnin untuk semua.
Breakfast apa agak nya hari ni!!
Kalau ada yang belum breakfast jom ikut kaknoor breakfast dengan pasta ni.
Pasta ni kombinasi pasta shells dan spaghetti.
Sebab sayang nak buka stok baru, jadi sesekali biarlah kombinasi dwi pasta ni best jugak.
BAHAN-BAHAN
1 bungkus spaghetti / pasta kegemaran direbus sehingga lembut tos kan
1 bungkus sosej ayam atau daging di parut kasar
1 labu bawang besar didadu
1 tongkol jagung yang direbus dan di ambil isi nya
2 tangkai kacang panjang di hiris kecil
1/2 botol cili sos maggi
sedikit cili flakes
sedikit sos tiram
secukupnya cheese cheddar di parut out of stock
planta utk menumis
CARA NYA
1. Panaskan sedikit planta dan tumiskan bawang besar sehingga wangi.
2. Masukan parutan sosej dan cili sos, sos tiram dan cili falkes.
3. Masaklah sehingga mendidih, kalau perlu boleh lah tambah sedikit air .
4. Kacau sehingga kuahnya pekat dan berkilat tutup lah api.
5. Semasa menghidangkan gaulkan pasta dengan kacang dan jagung
6. Tuanglah sos pasta dan nikmati lah keenakan pasta bolognise ni.
Terpulang kalau tak suka letak jagung dan kacang, biarkan polos je pasta pun ok
Selera di tangan sendiri ye dak!!
Jagung dan kacang adalah fresh dari kebun kaknoor, itu lah sebab nya apa saja makanan nak letak sayur fresh dari kebun. Memang sedap terasa manis jagung dan rangup kacang panjang lembut pasta dan sos yang sedikit pedas tu., memang teruja kalau makan.
Boleh try pada yang suka lah yaaaa
Kalau tak suka jangan paksa pulak bahayo tu...
Pasta Bolognise Cara Ku
Reviewed by Unknown
on
April 18, 2016
Rating:
lahai kak noor... akak bt gaya camne pun mmg menggoda tekak...
ReplyDeleteDah trgoda ke dana ni
DeleteBetul kata Dana tu.
ReplyDeleteGaya presentation dlm piring KakNoor itulah yg menggoda mata kami:)
Wah, dh melambung tinggi kaknoor ni kakzakie hahaa
Deletesedapnya kak noor..kombinasi jagung n kacang segar tu m3mang menggoda betul..tal terfikir nk buat cmtu..besa klu kuah bolognese dok boh karot..capsicum..mushroom ngan brokoli je
ReplyDeleteKita yg buat dia PK apa saja pun boleh letak janji halal ye dak hehe
DeleteSedapnya...tp kak Zai lebih tergoda tengok jagung tu.
ReplyDeleteSama lah selerA kita kakzai kalau boleh semua nk letak jagung sbb gila jagung haha
Deleteuiiiiii menarik sgt gambar sampai buat kiter pun terliur sama.
ReplyDeleteIdzwa kena telan ai lio lah nmpknya ye bawa bersabo ok
DeletePasta jenis ni nur x pernah beli lg ttp nampk sedap juga...bole try nnti
ReplyDeleteAnk2 pun dh tnye mama lama x mkn spagetti..
Kat umah kaknoor anak2 hNtu pasta seminggu sekali mesti nk buat apa saja jenis pasta Qhaifa
DeleteWah...bestnya kak Noor. Segar dari ladang.
ReplyDeletenak ciket... :)
Kan Fidah sendiri tanam sendiri mkn ni
Deletesedapnya pasta dgn tambahan jagung n kacang segar dari lddang.
ReplyDeleteMmg sedap sngt P boleh try nnt
Deletethumb up kak noor...menarik..tertarik..
ReplyDeleteAlahaiiii Kam thanks ya, terharu kaknoor lah
Deleteakakkkkkkk!!! saya nak jadi jiran akakkkkk...
ReplyDeletenak pindah sekarang jugakkkk...
Orait Ida tkde masaalh, lgi cepat lgi baik ni, senang nk pas makanan kann
Deletespecial kak....
ReplyDeleteVersi Amie lgi best ni kann
DeleteDah save resepi. Kot2 boleh siqah try buat nanti. Kalau tak, memang prego je jAwapannya. Hihihi
ReplyDeleteOhhhhh KN tak guna sos spaghetti tu ek...Nanti tak rasa mcm sweet sour ke KN?
ReplyDeleteMenarik juga guna pasta siput ye KN...tak pernah try pakai benda tu...paling kuat pun guna makaroni