Ubikayu Rebus Cicah Sambal Gesek Dan Pekasam
ASSALAMUALAIKUM
Salam hari minggu untuk semua nya.
Hari cuti ni takyah yang banyak songeh sangat
Cukup tak kalau breakfast dengan ubikayu rebus cicah sambal gesek dan pekasam?
Syukurlah tu nikmat dari Allah hari ni kan..
Nak buat pun mudah dan cepat dapat makan.
Resepi ni tersangatlah mudah kan
Mesti semua orang pun tau dah rebus ubi kan.
Btw ubi kayu ni kaknoor guna noxxa hanya 6 minit je siap dan lembut.
Pekasam pulak just goreng je letak bawang merah hiris dan cili
Sambal gesek hanya cili hijau dan cilipadi hijau di goreng bersama bilis dan tumbuk kasar.
Tambah garam dan gula sikit jadi la sambal gesek
Memang sedap di cicah ubi ni tak caya!!!
Wajib try ni...
OK Dulu ya sampai jumpa lagi
Jom makan makanan zaman jepang ni yuk
Aduh tak sabar nak makan pekasam yang rangup ni..
Ubikayu Rebus Cicah Sambal Gesek Dan Pekasam
Reviewed by Unknown
on
April 24, 2016
Rating:
Sedapnya..
ReplyDeleteKalau makan ubi kayu rebus, saya makan dgn sambal tumis. Nanti boleh cuba resipi ni pulak. Thanks Kak Noor
Sambal tumis pun ok fidah pilihan sendiri kan terpulang apa yg tergerak dihati
Deletefullamakkkkkk!! Mengancam habis
ReplyDeleteKLau kuning hijau mcm ni mmg ngancM ni seri tolak tepi yg lain nk jugak yg kunin ni
DeleteKuningnya ubinya Kak Noor...ubi kuning yer...
ReplyDeleteUbi mentega org brunei pangge Fida
Deletealahai..sdapnya..)
ReplyDeletePencinta ubi mmg tk dpt lepaskan peluang ni nieza
DeleteSya pun dh lama x mkn ikan pekasam..mkn dgn ubi kayu sedapnyaa
ReplyDeleteUBI KUNING SEDAPTU DIMAKAN DGN SAMBAL GESEK N PEKASAM..TERLIUQ TENGOK.
ReplyDeleteSedapnya kak noor.sy biasa cicah dengan gula dan kelapa..tak pernah lg dengan sambal gesek n perkasam..org utara suka makan dengan ikan masin
ReplyDeletezaman sekarang ni, bila dapat makanan yang macam ni rasa puas hati sangat.. sebab susah nak dapat.. kena buat sendiri.. itupun kalau ada masa..
ReplyDeleteSaya pun baru beli Noxxa ni .. rebus daging pun sekejap.. hehe
Sedapnya ubiiiii KN...ni faveret saya ni KN....Tapi saya selalu cicah dengan sambal tumis ikan bilis cili padi.... buat manis sikit! Perghhhh mmg le fengsan KN haha
ReplyDelete