Roti Perghancis Cara Kita
ASSALAMUALAIKUM dan SELAMAT BERHARI MINGGU untuk semua nya
SEMOGA sihat sejahtera saja hendaknya di hari cuti ni
TERUS ke resepi saja lah ya sebab mungkin semua nya dah takde masa nak membaca
PANJANG2 maklum lah masing2 sibuk, rasa nya takde orang yang rilekssss je
MANJANG hari2 busy maaaaa...
Resepi hari ni memang simple sangat - sangat
Kita hanya perlukan
Roti Peranchis satu buku dipotong ikut ketebalan masing2
Lebihan sambal tumis ikan bilis
Cheese mozarella atau cheese cheddar pun ok gak
Oregano flakes
Selepas dipotong roti Peranchis tu letakkan dalam tray
Letakkan sambal tumis ikan bilis kat atas roti tu nak pedas letak je banyak2
Taburkan cheese mozarella atau cheddar kat atas roti
Akhirnya taburkan jugak oregano flakes dan pangganglah dalam oven
Tak lama pun dalam 10 ke 15 minit dah sedia untuk di nikmati
SANGAT CEPAT DAN MUDAH LAGIPUN SEDAP
Oh lupa pulak oven tu dalam 170 C saja tau jangan over panas pulak keras nanti roti tu
confem tak sedap klaau dia ranggup sangat
UNTUK YANG NAK BERDIET BOLEH LAH TRY RESEPI NI SESEKALI..
Sedap dimakan masa panas2 tu stanbye ke minuman fav masing2
Lepas bako dah terus boleh santap
Masa penyedian nya tak sampai pun 30 minit haaa asalkan ada roti Peranchis tu memang
menjadi lah tu
AKAK DAH CUBA ANDA BAGAIMANA???
Roti Perghancis Cara Kita
Reviewed by Unknown
on
October 07, 2012
Rating:
ooo sedap. Sedap, mudah dan cepat siap..
ReplyDeletekak,
ReplyDeleteselamat pagi..
sarapan om puteh lagi ye...
ala2 pizza la ni ye..
Asslmkum kak noor.
ReplyDeleteSimple dan sedap. . :D
kak Noor,
ReplyDeletesorry datang balik ke sini..nak bg tahu, kita update smula ttg resepi Tempe Goreng Tepung kita tu...tertinggal pulak nak tulis "telur" kat ingrediantsnya...mmg sedap kak, lagi2 kalau lepas goreng..anak2 berebut nak makan..rangup.
sedap ni roti dgn ikan bilis. pak mala dulu roti cicah sambai belacan lagi haru!
ReplyDeletehakak noor..apa pasai hap date mcm org nak lari pecut 100m??? hihi...busy ekk!
ReplyDeletekat sini selalu ai carik roti perancis yg lemah lembut gitew..kalau hok keras..alamt buat ketuk dinding ajerlah..hihi!
he he heh Kak Noor memang kreatiflah... lepas makan tak tahulah apa warna mata ye... biru ke atau tetap hitam coklat
ReplyDeleteSalam kak nor cyggg...
ReplyDeletesib baik x diet...hehe..sedappp nak 1 :))
roti prancis nie slalu abah beli mesti dpt hok keras mcm batu tu...last2x makan cicah tea jelah....bgs juga ada resepi dri kak noor nie..nk la honney try bgi mak abah cuba mkn plak t....thanks akak
ReplyDeletejemputlah singgah ke blog honney juga ye..
http://wadahberbicara.blogspot.com/
tumpang breakfast kat brunei la pagi ni. hehehhehee
ReplyDelete